Een vacaturetekst is niet meer hetzelfde als vroeger. In deze tijd zijn heel andere aspecten belangrijk dan een tijdje geleden. De werkomgeving is belangrijk; je besteedt er immers een groot deel van je tijd. Ook de secundaire arbeidswoorden spelen steeds een grotere rol: zijn er genoeg vakantiedagen om te genieten van vrije tijd? Is er ruimte om je verder te ontwikkelen?

Uit onderzoek van het NBBU bleek het volgende:

  • In maar 33% van de vacatures wordt aandacht besteed aan werksfeer.
  • Maar 13% daarvan legt ook daadwerkelijk uit wat die werksfeer inhoudt.
  • Scholing, ontwikkeling, vakantie, verlof, reiskosten: maar 20% neemt dit mee in een vacature.
  • In veel vacatures is het salaris vaag, terwijl werkgevers wel 45% meer sollicitaties ontvangen op een vacature die wél concrete salarisinformatie bevat!

Het is niet meer de tijd voor bedrijven om te kiezen uit honderden sollicitanten die graag willen komen werken, de rollen zijn vandaag de dag omgedraaid. Sollicitanten hebben een hoop vacatures om op te kunnen reageren en stellen eisen. Er wordt gekeken naar salaris, naar vakantiedagen, naar de mogelijkheid om thuis te werken en naar extraatjes.

In deze tijd, waarin ontelbaar veel vacatures openstaan, moet je een vacaturetekst hebben die werkt. Die de informatie geeft waar iemand naar op zoek is, die enthousiasmeert.

Concreet, helder, wervend: ik help er natuurlijk met alle liefde bij!

Kan ik jou helpen met teksten?

Vul dit formulier in en ik neem op korte termijn contact met jou op.

nl_NLNederlands