Persoonlijk: 10 feitjes over mij

Persoonlijk: ‘die of dat bij een bepaalde persoon hoort’. Zo staat het in het woordenboek beschreven. Voor mij is het woord ‘persoonlijk’ een belangrijk aspect in mijn werk. Ik vind het belangrijk om goed persoonlijk contact met elkaar te hebben en om zo goed mogelijk te begrijpen wat de opdrachtgever van me vraagt. Maar daarnaast laat ik het ook graag terugkomen in de stijl van een tekst: wat mij betreft kun je in een goede tekst als het ware de stem horen van degene waar de tekst bij hoort.

En nu dacht ik: ik vind het dan wel belangrijk om goed contact met mijn opdrachtgevers te hebben, maar dan is het misschien wel zo logisch als jullie mij ook zo ‘persoonlijk’ leren kennen. Of in ieder geval leuk. Daarom heb ik hieronder een aantal feitjes op een rijtje gezet, over mezelf.

Wist je dit al over mij? 

  1. Bovenaan het lijstje van eigenschappen op mijn CV staat ‘enthousiast’, omdat dat het eerste woord is waarmee iedereen mij altijd omschrijft.
  2. Meerdere keren per week gaat mijn wekker om 5:30 uur en sta ik om 6:00 uur in de sportschool. Ik vind het heerlijk om zo vol energie aan mijn dag te beginnen én het is daar dan nog lekker rustig.
  3. Per dag drink ik zo’n drie liter thee, uit mokken van een halve liter. Mensen blijven verbaasd over het formaat van die mokken, wanneer ze die voor het eerst zien…
  4. Als kind haalde ik altijd het maximaal mogelijke aantal boeken om te lenen bij de bieb. Als ik me niet vergis, waren dat er 10 per 6 weken. Ik vind lezen nog altijd heerlijk, maar het lukt me nu minder goed om er tijd voor te maken. Het streven is een boek per maand.
  5. Het laatste boek dat ik heb gelezen, is ‘Blondjes beleggen beter’, van Janneke Willemse. Ik ben namelijk net begonnen met beleggen en eerlijk gezegd voel ik me nogal een dummie. Maar dat verandert vast gauw!
  6. Ik start altijd aan alles vol enthousiasme. Mijn vrienden zeggen daarover dat ik soms een roze bril op heb: ik zie nadelen niet, of laat. Of dat een probleem is? Soms… 😉
  7. Ik houd me soms wel erg veel vast aan het ‘persoonlijk’ maken: mijn eerste auto had namelijk zelfs een naam: Guillaume (om het maar even ingewikkeld te maken).
  8. Ik houd me graag bezig met het vinden van een balans tussen veel gezelligheid met lekker eten en drinken en een gezonde levensstijl. Daarover ben ik anderhalf jaar geleden ook een instagramaccount gestart: @vetfitgirl.
  9. Toen ik 17 was, heb ik de Slauerhoffpoëzieprijs in Leeuwarden gewonnen. Dit met het enige gedicht dat ik ooit in mijn leven heb geschreven, op de jaarlijkste sinterklaasgedichtjes na. Over dit bijzondere verhaal vertel ik in een latere blog meer.
  10. Ik hou van zoveel mogelijk afwisseling in mijn dagelijkse bezigheden. Zo werk ik nu in één week een paar dagen bij Omrop Fryslân, een dag bij TU Delft en een dag thuis voor Studio Oog voor Taal, en dit was eerder heel anders. Tijdens mijn studententijd was ik voorzitter van de Friese Studentenvereniging FFJ Bernlef, schreef ik daarnaast mijn scriptie en in de overige uren had ik niet één, niet twee, maar drie bijbaantjes. Ook als kind zorgde ik er iedere dag al voor dat ik meer dan genoeg te doen had. Stilzitten is niks voor mij en dat is het ook nooit geweest. 🙂

P.S. De input voor dit lijstje komt van mijn ouders, broertje, beste vriend(inn)en en mijn lieve vriend. Persoonlijker kun je het niet krijgen, toch?

P.P.S. Als je het aantal keren dat het woord ‘persoonlijk’ in deze blog voorkomt goed telt, maak je kans op een lekkere grote kop thee 😉

Kan ik jou helpen met teksten?

Vul dit formulier in en ik neem op korte termijn contact met jou op.

nl_NLNederlands